Microsoft

verkoopt minder Windows

20-01-2012 - Microsoft zag in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2012 de verkoop van pc's afnemen. Microsoft met technologie als Windows, Office, Xbox en Online Services midden in het leven van miljoenen mensen. Microsoft heeft een belangrijke bijdrage gehad op de popularisering van computers en internet, en een voedingsbodem gecreëerd voor andere bedrijven die onze technologie verkopen en er oplossingen voor bouwen.

Microsoft zag in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2012 de vraag naar zijn Windows-besturingssystemen afnemen. Dat komt volgens de leverancier voornamelijk door de gedaalde verkoop van pc's . Het bedrijf boekte wel meer omzet. Dat komt doordat de verkoop van Windows gecompenseerd werd door de verkoop van zakelijke software. Volgens het softwarebedrijf was er onder andere meer vraag naar SharePoint, Exchange, Lync en Dynamics CRM.

De omzet in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2012 bedraagt 20,89 miljard dollar. Dat is 5 procent meer dan de 19,95 miljard dollar in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2011. De nettowinst bedraagt 6,62 miljard dollar. Dat is iets minder dan de 6,63 miljard dollar die in het tweede kwartaal van 2011 werd geboekt.

Microsoft's Windows en Windows Live Division boekte een omzet van 4,74 miljard dollar. Dat is 6 procent minder dan de 5,06 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2011. Dit ondanks bedrijven en consumenten vaker kiezen voor Windows 7, waarvan inmiddels 525 miljoen licenties zijn verkocht. Volgens Microsoft kochten consumenten minder pc's vandaar dat de vraag naar Windows-besturingssystemen afnam. Dat is in lijn met de dalende vraag van 2 tot 4 procent in de wereldwijde pc-markt dat wordt veroorzaakt door de crisis, tekort aan harde schijven en dat consumenten vaker een tablet van Apple aanschaffen.

Microsoft

& Entertainment

In de zakelijke markt zag Microsoft zijn omzet toenemen. De Microsoft Business-divisie boekte in het tweede kwartaal een omzet van 6,28 miljard dollar. Dat is drie procent meer dan in het tweede kwartaal van 2011. Er was met name meer vraag naar SharePoint, Exchange, Lync en Dynamics CRM.

De Server en Tools divisie boekte een omzet van 4,77 miljard dollar. Dat is meer dan de 4,29 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2011. Zo was er meer vraag naar Windows Server en SQL Server en System Center. Recentelijk werd System Center 2012 geïntroduceerd en dit jaar komen Windows Server 8 en SQL Server 2012 op de markt.

De Online Services Division boekte zag zijn omzet met tien procent stijgen naar 784 miljoen dollar. Volgens Microsoft pakt de Bing zoekmachine meer marktaandeel en levert het meer omzet door de samenwerking met Yahoo. De Entertainment & Devices Division boekte een omzet van 4,24 miljard dollar. Dat is 15 procent meer dan de 3,7 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2011. Zo nam de vraag naar games Xbox 360, Kinect en Xbox Live toe.

Vergelijk Microsoft CRM met andere CRM systemen en vraag een gratis CRM informatiepakket aan!