Wat is CRM?

"Customer Relationship Management (CRM) is the true business of every company: make customers, keep customers and maximize customer profitability (Peter Drucker)."

Feitelijk niks nieuws onder zon, want winstgevende klanten vormen het bestaansrecht van een onderneming. Waar het dus nog steeds om gaat is optimalisatie van de opbrengsten bij bestaande en nieuwe klanten. Als een klant winstgevend is, willen we daar graag een langdurige relatie mee opbouwen en bij voorkeur hebben we zoveel mogelijk van dat soort klanten. Als dat lukt, dan zijn we als organisatie levensvatbaar.

De (juiste) klant en haar behoefte centraal, dat is de basis van CRM. CRM is dus geen automatiseringsoplossing, maar een visie waarin zeer bewust met (potentiële) klanten en relaties wordt omgegaan. Wat overigens niet betekent dat automatisering niet zeer praktisch kan zijn als hulpmiddel bij het toepassen van CRM. Het centraal zetten van de relaties gaat immers het beste wanneer iedereen binnen de organisatie weet wat er bij een relatie speelt. Automatisering is uitermate geschikt om deze (klant-)informatie gestructureerd te verzamelen en te ontsluiten.CRM

Wat kan CRM software voor uw organisatie betekenen?

Customer Relationship Management software helpt een duidelijk beeld de krijgen van de relatie die u heeft met uw klanten. Zo wordt direct inzichtelijk wie, wanneer, met welke klant contant heeft gehad en wat het onderwerp van het contact is geweest. Gewapend met deze kennis is uw organisatie beter in staat in te spelen op de wensen van uw klanten. Kort samengevat is CRM software een automatiseringstoepassing die het mogelijk maken om alle (relevante) klantgegevens op te slaan in een database, om deze vervolgens in het juiste formaat (bijvoorbeeld per klant of in een analyse) te kunnen raadplegen.

Wat kan SelectCRM voor uw organisatie betekenen?

Op deze website zijn de toonaangevende leveranciers van CRM oplossingen op de Nederlandse markt vertegenwoordigd. Met behulp van onze CRM checklist in het informatiepakket, kunt u de CRM applicaties.

Image source: ©Photo-K - Fotolia

Gratis CRM-Infopakket

Nu aanvragen

U krijgt

Vergelijk enkel bij uw organisatie passende software.
Beoordeel zelf online welke geselecteerde systemen het beste aansluiten bij uw wensen.
Om u te helpen bij de keuze van de juiste CRM leverancier heeft Select een unieke checklist ontwikkeld.
Ontvang de meest actuele productinformatie en case studies.
Heeft u vragen of kunnen wij u persoonlijk helpen? Bel ons: 033-8200970.